Author Topic: Black-Chocolate Split Orpington Bantam Cockerels  (Read 4457 times)

bamford6

• Guest
Black-Chocolate Split Orpington Bantam Cockerels
« on: December 18, 2009, 07:54:17 pm »
Black-Chocolate Split Orpington Bantam Cockerels ....yes i hve 2 brothers to go with my chocklate orpingtons ..so chocklate silkies and chocklate orpingtons for the new yere as well as hatching eggs stock from Exhibition Bloodlines,Richard O,Rouke and Rob Boyd.

shetlandpaul

• Joined Oct 2008
Re: Black-Chocolate Split Orpington Bantam Cockerels
« Reply #1 on: December 18, 2009, 09:36:01 pm »
daft question but if you cross a orpington with a silkie dont you just get a cross. its neither a orpington or silkie. i don't know just intrested.

bamford6

• Guest
« Reply #2 on: December 18, 2009, 10:06:37 pm »
HE IS RUNNING WITH THREE BANTAM BLACK SILKIE HENS WHICH HAVE JUST COME BACK INTO LAY.

IF YOU ARE FORTUNATE ENOUGH TO HATCH A CHOC CROSS CHICK IT WILL ALMOST

CERTAINLY BE A HEN BUT SHE WILL CARRY THE GENE TO THEN BREED YOUR OWN LINE IN SILKIE COCKEREL SPLITS,

MINIATURE, L/F, BEARDED OR NON BEARDED DEPENDING ON YOUR CHOICE OF COCKEREL AT THE 2ND CROSS
giving you a chocklate silki

Hardfeather

• Guest
« Reply #3 on: December 19, 2009, 08:57:42 am »
That's all very well, but it's getting them to breed true which will give you headaches.  ;)

shetlandpaul

• Joined Oct 2008
« Reply #4 on: December 19, 2009, 09:41:08 am »
HE IS RUNNING WITH THREE BANTAM BLACK SILKIE HENS WHICH HAVE JUST COME BACK INTO LAY.

IF YOU ARE FORTUNATE ENOUGH TO HATCH A CHOC CROSS CHICK IT WILL ALMOST

CERTAINLY BE A HEN BUT SHE WILL CARRY THE GENE TO THEN BREED YOUR OWN LINE IN SILKIE COCKEREL SPLITS,

MINIATURE, L/F, BEARDED OR NON BEARDED DEPENDING ON YOUR CHOICE OF COCKEREL AT THE 2ND CROSS
giving you a chocklate silki

thanks for the info. is the choclate gene connected then with a fatal fault on the males or is it just that most males will be other colours.

© The Accidental Smallholder Ltd 2003-2025. All rights reserved.

Design by Furness Internet

Site developed by Champion IS